Протокол засідання робочої групи представників СРП ЛРУ

Дата проведення: 12 травня 2022 року

Місце проведення: в режимі скайп-конференції

Присутні: М.Іванчихін, В.Колодяжний, С.Зеленський, М.Веліканов, Л.Панчук, М.Редька, В.Якименко, О.Іванько, Л.Зикова, З.Пеля, С.Щербань, І.Шевчук, Я.Петровська, С.Майборода, В.Гнєдов, Л.Запорожець.

Питання, які розглядали:

1. Чемпіонат світу серед дорослих та юніорів.

Іванчихін М. повідомив, що організатори Чемпіонату Світу зі спортивної радіопеленгації серед юніорів і дорослих, який мав проходити в Сербії, відмовилися від проведення змагань. Країнами-кандидатами на проведення ЧС стали: Чехія, Угорщина, Литва (рішення про перенесення ще не прийнято). Якщо вказані країни відмовляться, чемпіонат готова провести Болгарія. Дане питання вирішили відкласти до прояснення ситуації щодо проведення даного чемпіонату

2. Участь юнацької збірної команди України в юнацькому чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації в Румунії.

Іванчихін М. повідомив, що збірна команда Росії відмовилася від участі в юнацькому чемпіонаті світу за власним бажанням.

Старший тренер юнацької збірної команди, Панчук Л., наголосила на тому, що IARU не відсторонили команди Росії та Білорусі від участі у змаганнях, та запропонувала обговорити доцільність участі команди України в даному чемпіонаті.

Запорожець Л. запропонувала відмовитися від фінансової допомоги, яку запропонувала РГ IARU.

Петровська Я. наголосила, що представники Румунії не підтримала санкції щодо відсторонення команд Росії та Білорусі і виступила категорично проти участі збірної команди України на ЮЧС. Іванько О. підтримав, а також описав складність ситуації з відборами у збірну команду та логістику до місця змагань.

Зеленський С. висловив свою думку щодо участі юнацької збірної команди України в ЮЧС: збірна команда неодмінно має брати участь у змаганнях, так як команди Росії там не буде.

По даному питанню було вирішено: розпочати підготовку до чемпіонату. Але  у випадку участі російських чи білоруських спортсменів, а також у випадку відмови від участі в змаганнях в якості підтримки України, хоча б однієї з заявлених команд,  відмовитись від даних змагань.

3. Принципи відбору до юнацької національної збірної команди України.

Веліканов М. запропонував провести відбірковий старт у Чернівецькій області.

Зеленський С. запропонував провести відбірковий старт у Вінниці або Нетішині, можливість організації і проведення відбіркових стартів уточнюється.

Панчук Л. нагадала, що організатори ЮЧС у Румунії запропонували допомогу у проведенні спортивних зборів для команди України перед ЮЧС, на яких можна провести тренувальні старти.

Усі деталі уточнюються, конкретного рішення про процедуру проведення відбору у 2022 році не прийнято.

Старший тренер юнацької збірної команди, Панчук Людмила, попросила всіх тренерів надіслати списки своїх спортсменів, які мають можливість поїхати на ЮЧС.

4. Про лист на голову Комітету СРП ЛРУ Миколу Іванчихіна від члена РГ Людмили Панчук.

На ім’я Іванчихіна М. надійшов лист з проханням розглянути ситуацію порушення членом РГ, Велікановим Миколою, рішення робочої групи від 16 грудня 2021 року щодо відсторонення Бєлаш Ж. від участі у чемпіонатах України та міжнародних змаганнях, терміном на 1 календарний рік. В період з 6 по 8 травня 2022 року Бєлаш Ж. брала участь в Кубку Європи та Міжнародних змаганнях пам’яті Здіслава в Польщі. 

Ситуацію було обговорено та одноголосно вирішено вказати Миколі Веліканову на недопустимість порушення прийнятих рішень РГ та попередити, що в противному випадку РГ залишає за собою право діяти згідно Положення про Комітет спортивної радіопеленгації (ARDF) Громадської організації «Ліга радіоаматорів України».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.